U putnu infrastrukturu Borskog okruga ulaže se 9 milijardi dinara

U puteve na području Borskog okruga ove godine biće uloženo 4 milijarde dinara, a ove i naredne godine u timočku železnicu oko 5 milijardi dinara, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tokom obilaska Majdanpeka.

Ministarka Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su radove na rekonstrukciji sportske hale koji se finansiraju iz budžeta republike.

Rekonstrukcija je počela 4. marta, a u narednih 60 dana, koliki je rok za završetak radova, biće potpuno zamenjen parket, urađen krov i obnovljene svlačionice i mokri čvorovi, kako bi ovaj sportski objekat mogli da koriste majdanpečki sportski klubovi, rekreativci i školarci.

Radovi su vredni 32 miliona dinara.

Pri kraju posete ministri su se sastali sa načelnikom Borskog upravnog okruga Vladimirom Stankovićem , predsednikom Opštine Majdanpek Draganom Popovićem i zvaničnicima lokalnih samouprava Borskog okruga.

Ministarka je istakla da je današnja poseta Majdanpeku od velikog značaja i dodala da je neophodno, uz unapređenje privrede, misliti i o infrastrukturi više nego u prethodnom periodu.

Najavila je da će put od Kučeva do Majdanpeka ove godine biti urađen u deonici od 10 kilometara, dok će ostatak biti urađen sledeće godine.

Kaže da su na današnjem sastanku razgovarali o brzoj saobraćajnici od autoputa do Požarevca, pa do Golupca i Donjeg Milanovca, kao i o drugim potencijalima u Borskom okrugu.

Ministar Udovičić je istakao da se u prethodnom periodu dosta ulagalo u razvoj sportske infrastrukture u Borskom okrugu, kao i u jačanje sportskog turizma i turizma generalno.

Kako je naveo, to je rađeno i kroz 210 miliona dinara koji su uloženi u Omladinski sportski kamp Karataš, ali i kroz 30 miliona dinara koji su uloženi u rekonstrukciju hale u Majdanpeku, koju su danas obišli.

Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović izrazio je zadovoljstvo današnjim sastancima i naveo da je siguran da će ono što je danas dogovoreno biti i ispunjeno.Dodao je da se očekuje da će radovi na sportskoj hali očekuju 4. maja.

Načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković istakao je da je bitno da se povežu ministarstva i lokalne samouprave i da saradnja bude na visokom nivou.