Najbolji ajvar majstori iz Brusa

Pored Leskovca, Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže, i Brus se upisao na listu gradova gde se pravi najbolji ajvar u Srbiji.
Najbolji ajvar petog najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu “Izađi mi na teglu” pripremila je ekipa “Pucke” iz Brusa koja je osvojila glavnu nagradu “Smederevac MBS 10” i ajvar brenda “Bakina tajna” u težini kapitena pobedničke ekipe.
Drugo mesto osvojila je ekipa “Arriva” iz Niša, dok je treće mesto pripalo ekipi „Pastirice“.
Kraljica ajvara Srbije za 2018. godinu je Milica Živančević iz pobedničke ekipe.

U Beogradu su se okupili pobednici takmičenja koje je tokom prethodna dva meseca održano u 30 gradova.

Grad Zaječar i istočnu Srbiju predstavljalo je Poljoprivredno gazdinstvo “Radojković” koje je 21.septembra na gradskom trgu u Zaječaru pripremilo najbolji ajvar.

Gradu Zaječaru i Turističkoj organizaciji grada, koji su pružili podršku u organizaciji manifestacije, dodeljeno je priznanje.

U proteklih pet sezona karavan “Izađi mi na teglu” obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike. Takmičari su ispekli preko 600.000 komada paprike i napunjeno oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca. Samo u ovoj sezoni karavan je ostvario rekordnu posetu od oko 200.000 ljudi.