Izložba slika sa Likovnih kolonija Boljevac 2014-2019

U Galeriji Kulturno obrazovnog centra u Boljevcu otvorena je izložba radova sa prethodnih šest saziva Likovne kolonije ”Boljevac”. Izložbu je otvorila Dragana Dragotić, istoričar umetnosti i kustos Galerije i Muzeja Timočke bune.

Izložena su dvadeset i dva rada različitih umetnika, a selekciju je izvršila Dragotićeva koja je i sama slikar i stalni učesnik Кolonije.

Otvaranju je prisustvovalo i nekoliko umetnika, učesnika likovnih kolonija: Dragan Stokić, Ivan Đelić, Jasmina Pajović, Nadežda Milić, Saša Todorović…

Podsetimo, poslednji, šesti saziv Likovne kolonije “Boljevac” održan je krajem maja u podnožju Rtnja. Impresivan pogled na planinu i prelep ambijent bili su inspiracija su za umetnike: Dalibora Milojkovića, slikara iz Paraćina; Aleksandra Stankovića, kaligrafa iz Niša, Snežanu Manasić, slikarku iz Pančeva, Miljana Milenkovića, slikara iz Svrljiga; Tatjanu Karabašević, akvarelistkinju iz Majdanpeka i Draganu Dragotić, boljevačku slikarku i predsednicu Umetničkog saveta Likovne kolonije “Boljevac”.

Likovna kolonija Boljevac 2019.

Izložba se može razgledati do 4. oktobra, a tokom njenog trajanja biće održane i likovne radionice za učenike osnovnih škola.

Otvaranjem izložbe, u Boljevcu su počele Septembarske svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine.

izvor i foto: KOC Boljevac