Interkultura: Oskar sa Novog Zelenda u Zaječaru

Prvi učenik koji je u okviru programa međunarodne razmene Interkulture u 2019. godini doputovao u Srbiju je Oskar King sa Novog Zelenda koji će do decembra biti u Zaječaru.

Oskar je iz Oklanda, nekada glavnog grada Novog Zelanda, u kojem živi više od milion i po stanovnika i gde nikada nije pao sneg, tako da je dolazak na drugi kontinent, u malo mesto, gde se još ponegde zadržao sneg, za njega veliko iznenađenje.

Da se adaptira na novu sredinu, hranu, kulturu, prijatelje, pomaže mu porodica Račić u kojoj je smešten, nastavnici uključeni u program Interkulture i Zejnep iz Turske koja je na razmeni đaka u Zaječaru već nekoliko meseci.

Danas su Oskar, Zejnep i njen drug Kan iz Turske obišli Feliks Romulijanu.

Oskar će u Zaječaru pohađati nastavu u Gimnaziji.

Susretom srednjoškolaca iz inostranstva koji su na interkulturalnoj razmeni, porodica koje su ih ugostile, profesora i volontera u Zaječaru je krajem novembra obeležena desetogodišnjica “Interkulture” u Srbiji.

Osim Zejnep, u Zaječaru je u prvom poligodištu boravila i Martina iz Italije. U okviru istog lokalnog centra, Paraćin je ugostio Virdžiniju iz Italije i Grejs sa Tajlanda, Boljevac Non sa Tajlanda, Ćuprija Peng sa Tajlanda.

foto: Interkultura